רחפנים הוכיחו את עצמם ככלים יקרי ערך במאמצי סיוע ואסון, ורעידות אדמה אינן יוצאות דופן. לאחר רעידת אדמה גדולה, שיטות החיפוש וההצלה המסורתיות יכולות להיות איטיות ומוגבלות בהישג ידן, אך רחפנים יכולים לסקור במהירות שטחים גדולים ולספק מידע חיוני למגיבים הראשונים.
רחפנים המצוידים במצלמות תרמיות וחיישנים אחרים יכולים לעזור לצוותי חיפוש והצלה לאתר ניצולים בהריסות מבנים שקרסו. הם יכולים לשמש גם כדי להעריך את הנזק למבנים ולתשתיות, לעזור לתעדף את הקצאת משאבים וכוח אדם. בנוסף, רחפנים יכולים לשמש לסקור כבישים, גשרים ודרכי תחבורה מרכזיים אחרים לאיתור נזקים ומכשולים, מה שמאפשר גישה מהירה ובטוחה יותר לעובדי סיוע ואספקה.
תפקיד חשוב נוסף ברעידות אדמה הוא במיפוי האזור הפגוע באמצעות רחפנים. צילומי אוויר ברזולוציה גבוהה יכולים לספק תצוגה מקיפה של הנזק, שבה ניתן להשתמש כדי להנחות את מאמצי התגובה ולהודיע על תוכניות בנייה מחדש והבראה. רחפנים יכולים לשמש גם ליצירת מודלים תלת ממדיים של מבנים ותשתיות, שיכולים לשמש להערכות הנדסיות ואדריכליות, כמו גם לתכנון מאמצי הריסה ובנייה מחדש.
שימוש פוטנציאלי נוסף ברחפנים ברעידות אדמה הוא לספק תמיכה בתקשורת. לאחר אסון גדול, רשתות תקשורת מסורתיות משובשות לעתים קרובות, מה שמקשה על המגיבים הראשונים ועל הקהילות באזור האסון לתקשר אחד עם השנייה. רחפנים המצוידים בציוד תקשורת אלחוטי יכולים לעזור לגשר על הפער, ולספק פתרון זמני עד שניתן יהיה לשחזר תשתית קבועה יותר.
לסיכום, לרחפנים יש פוטנציאל לשפר משמעותית את התגובה לאסון ואת מאמצי ההתאוששות לאחר רעידות אדמה. הם יכולים לסקור במהירות אזורים גדולים, לספק מידע קריטי למגיבים ראשונים, לתמוך בתקשורת ולהודיע על תוכניות בנייה מחדש ושחזור. ככל שטכנולוגיית הרחפנים ממשיכה להתפתח, סביר להניח שנראה שימושים חדשניים עוד יותר עבור הרחפנים ברעידות אדמה ובאסונות אחרים בעתיד.